Video – MLM & Internet Marketing

Archive Blog Archives

Hvad er network marketing?

Hvad er network marketing? – Det spørgsmål har de fleste networkere faktisk lidt svært ved, at svare på. Vel at mærke hvis svaret skal være både kort, præcist og let forståeligt… 😉

Hvad er network marketing? Et interessant og meget aktuelt spørgsmål. Selv folk der har arbejdet længe med network marketing kan have svært ved, at definere det kort og præcist. Svaret kan nemlig være ret omfattende og findes på flere forskellige planer. Men et spændende sted at tage fat er, at vende det hele lidt på hovedet og svare på hvad network marketing ikke er. Det kan nemlig hjælpe os på sporet af hvad network marketing egentlig er.

Hvad network marketing ikke er:

  • Et pyramidespil eller en slags kædebrev.
  • En grund til, at skulle lege Super-Sælger.
  • En undskyldning for, at tale usandt eller overdrive.
  • En undskyldning for, at “punke” alle vores venner og bekendte.
  • En undskylning for, at spamme alle dem vi har en emailadresse på.

Disse punkter skulle måske synes åbenlyse, men desværre er det ikke altid tilfældet. Inden jeg fortsætter vil jeg lige nævne, at omtrent halvdelen af dem jeg har talt med om network marketing, IKKE vidste hvad det var. Den anden halvdel som kendte lidt til det, forbandt det ofte med et eller flere af de ovenstående punkter. Hvordan kan det være? – er det noget de hiver ud af den blå luft? Næppe, det skyldes ganske enkelt, at en stor del af den danske befolkning har fået et sådant indtryk. Et oplagt spørgsmål vil jo så være: Hvem har givet dem dette fejlagtige indtryk? Svaret er… (trommehvirvel)… OS SELV! Med “os”, mener jeg os, der arbejder med network marketing. Ikke nødvendigvis Du og Jeg, men den gruppe af networkere der gennem mange år har været med til, at skabe og præge det intryk, som befolkningen har af network marketing.

Det er os selv, der har givet folk et dårligt indtryk af Network Marketing

Trist, men sådan er det! Heldigvis ændrer det ikke på hvad network marketing rent faktisk er. Så lad os ikke udsætte det længere. Jeg vil herunder uddybe de forskellige forklaringer:

Hvad er network marketing så?

Den tekniske: Network marketing er et system, som udvalgte virksomheder har valgt at benytte til, at markedsføre deres produkter. Virksomhederne gør det ved simpelthen, at fravælge brugen af de gængse markedsførings- og afsætningskanaler. Derved undgår de, at konkurrere direkte med de traditionelle virksomheder, som typisk investerer en masse penge på reklamer både i tv, i aviser, på internettet, i blade og magasiner etc. I stedet bruger de pengene på kontant, at belønne deres kunder hver gang disse skaffer virksomheden en NY kunde. På denne måde opbygger network marketing virksomhederne et stort forbrugernetværk, der udover selv at bruge produkterne samtidig er med til, at udvide virksomhedens kundegrundlag.

Den forbrugervenlige: Network marketing er et system, hvor vi som almindelige forbrugere har mulighed for, at købe ind direkte hos producenten uden om diverse mellemhandlere. Det giver plads til besparelser som vi får direkte gavn af, både i form af lavere priser på produkterne, men også i form af godtgørelse hver gang vi henviser en ny kunde. Når vi henviser en ny kunde, får vi nemlig en bonus HVER gang den pågældende kunde handler hos network marketing firmaet. Det vil sige, at vi både kan spare penge og tjene penge ved, at engagerer os i network marketing og samarbejde med en sådan virksomhed.

Den overraskende: Network marketing er i bund og grund selvudvikling “forklædt” som en forretning. Når vi begynder i network marketing, så indser de fleste hurtigt, at det handler om, at arbejde med mennesker. Når vi har indset det, finder vi også ret hurtigt ud af, at det kræver en del færdigheder… Det være sig f.eks. tålmodighed, forståelse og indsigt. Derfor er det alt sammen færdigheder vi er nødt til først og fremmest at tilegne os, men også forbedre og finpudse. For jo dygtigere vi er til, at håndtere de personlige relationer til andre mennesker, des større vil vi kunne bygge vores forretning. Således vil det altså typisk betyde, at vi får en hel spandfuld selvudvikling, når vi begynder, at beskæftige os med network marketing.

Der kunne nemt tilføjes endnu flere forskellige forklaringer. Men jeg synes, at de ovenstående tre dækker de mest grundlæggende. De giver samtidig også en fin lille smagsprøve på hvor bredt network marketing egentlig favner.

Konklusion: Det kan være lidt vanskeligt, at svare kort og præcist på spørgsmålet “Hvad er network marketing?”. Network marketing er mange forskellige ting for en masse forskellige mennesker. HELDIGVIS behøver vi ikke altid, at give en lang og altomfattende forklaring når vi står over for dette spørgsmål. I stedet kan vi lære en simpel teknik der gør det nemt for os, at give et kort og præcist svar hver eneste gang. Hvordan denne teknik fungerer, det ser vi på i en anden artikel 😉

Relevante links

Dybdegående video om Network Marketing: Network Marketing Video

Giv dog andre folk en chance!

På TV-2’s hjemmeside den 25. februar 2010 kunne man læse, at de danske husholdninger er verdens mest gældsatte, ifølge en analyse fra den amerikanske centralbank, FED.

Når vi har en større gæld hængende over hovedet, ja så følger der naturligvis også nogle forpligtigelser med – nemlig afdrag. I en hverdag hvor de fleste i forvejen er spændt hårdt for, kan det være lidt af en tung byrde, at slæbe rundt på. Ofte låser det os i en hvis grad fast og gør os MEGET afhængige af vores jobs. Vi føler måske, at den eneste udvej er, at arbejde ekstra meget og ekstra hårdt. Der findes næsten ikke noget værre end, at nå den første i måneden og ikke have penge nok til, at betale de regninger der ubønhørligt dumper ind ad døren HVER måned. Det kan virke meget stressende.

I Berlinske Tidende den 23. december 2010 kunne man da også læse følgende overskrift:

Stress er efterhånden blevet et meget kendt og meget hyppigt fænomen. Kampen om, at få både arbejdet og hverdagen til at hænge sammen kan til tider også være meget hård. Tidligt op, sende børnene i skole, skynde sig på arbejde, få sent fri, hente børnene, nå at handle, lave mad, vaske tøj, gøre rent osv. Kort sagt, så kan det hele godt virke lidt overvældende ind i mellem. Så HUSK NU, når vi arbejder med network marketing, er det ikke bare fornuftigt, at give andre muligheden for, at høre om vores forretning… Det er nærmest en “forpligtigelse” – forstået på den måde, at vi næsten ikke kan være andet bekendt. For hvad er det vi kan tilbyde andre?

… Mere tid og flere penge!

Lad os huske på, at der faktisk er folk der går og håber på, at få en chance som den her, så de kan slippe fri af deres forgældede og stressende hverdag.

Giv dog andre folk en chance! 🙂